Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Σπήλαιο «μαμούθ» χωράει τη Νέα Υόρκη


Οι εικόνες κόβουν την ανάσα, καθώς θαυμάζουμε ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια του κόσμου, όπου η Γη αποδεικνύει το μεγαλείο της και ο δημιουργός τις… μαγικές του ικανότητες.





Το σπήλαιο Sondoong μάς κάνει να αναρωτηθούμε –όχι άδικα- αν υπάρχει στην πραγματικότητα αυτό το μέρος πάνω στη Γη ή είναι απλώς ένα… τρέιλερ από ταινία επιστημονικής φαντασίας!



Τεράστιες αχτίδες φωτός εισχωρούν από το άνοιγμα στην οροφή δημιουργώντας φωτεινούς καταρράκτες, ενώ οι επιμέρους σπηλιές καταλαμβάνουν μια τεράστια έκταση μήκους 300 ποδιών, το ύψος των οποίων αγγίζει στο ανώτερο σημείο τα 800 πόδια.



Ένα σπήλαιο «μαμούθ» όπου στο εσωτερικό του θα μπορούσε άνετα να… χωρέσει ένα ολόκληρο τετράγωνο της Νέας Υόρκης, ακόμη να προσγειωθεί ένα Μπόινγκ 747 ή να κατασκευαστεί ένας πελώριος ουρανοξύστης!



Το μεγαλύτερο υπόγειο πέρασμα του κόσμου κρύβει στο εσωτερικό του μια ολόκληρη ζούγκλα, ενώ εντυπωσιακές λίμνες, ποτάμια και ιδιόμορφοι σχηματισμοί βράχων κλέβουν τα βλέμματα των εξερευνητών.



Ορειβάτες, αναρριχητές αλλά και απλοί τουρίστες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτό το «φυσικό έργο τέχνης» από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο (περίοδος ξηρασίας), αφού κατά την περίοδο των μουσώνων και των βροχών τα νερά ανεβαίνουν, κάνοντας το σπήλαιο αδιάβατο.





Κι αν έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε κάποτε εκεί, οπλίστε τη φωτογραφική σας μηχανή και απαθανατίστε τις εικόνες μία προς μία, γιατί είναι σίγουρο ότι οι εκπλήξεις δεν θα έχουν τέλος… Προς το παρόν, πάντως, πάρτε μια μικρή γεύση… μαγείας!

















7 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...