Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Επτά χιλιάδες άνθρωποι, παγκοσμίως, είναι κυριολεκτικά γαλαζοαίματοι …Η Αγγλίδα Polly Neti είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι, μόνο που το αίμα της είναι μπλε.
Όταν γεννήθηκε η Polly Neti , το αιματολογικό κέντρο διαβεβαίωσε τους γονείς ότι το παιδί θα αναπτυχθεί φυσιολογικά. Όταν μάλιστα ρώτησαν γιατί το αίμα είναι μπλε ; Η απάντηση ήταν απρόσμενη: υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση ήταν το αντισυλληπτικό που έπερνε η μητέρα του κοριτσιού αρκετά χρόνια πρωτού μείνει έγκυος.
Ο γιατρός της Πόλλυ, καθηγητής στο Κέντρο Αιματολογίας του Λονδίνου Efresi Robert, εξήγησε:
«Στον κόσμο υπάρχουν περίπου 7000 άτομα των οποίων το αίμα έχει μια μπλε απόχρωση. Αποκαλούνται κυανητικοί από το cyanea (κυανό αρχ. Ελληνικά= μπλε). Ο σιδήρος στο αίμα τους, αντικαθίσταται από χαλκό, χωρίς την αλλαγή όμως των λειτουργιών του, το χρώμα μπλε-ιώδες προέρχεται από τις προσμείξεις χαλκού και σιδήρου».
Oι επιστήμονες εξηγούν την εμφάνιση κυανητικών με τους νόμους της εξέλιξης.
Στην περίπτωση των φυσικών καταστροφών ή περιβαλλοντικών μεταβολών ή αλλαγή επιδημιών, όταν τα «κανονικά» πεθαίνουν τα «μετατραπόμενα» μένουν ζωντανά και δημιουργούν νέους πληθυσμούς.
Οι κυανητικοί δεν υποφέρουν από τις συνήθεις ασθένειες του αίματος – τα μικρόβια αποτυγχάνουν να επιτίθενται στα κύτταρα του χαλκού. Το μπλε αίμα πήζει πολύ πιο γρήγορα και ακόμη και οι σοβαροί τραυματισμοί δεν προκαλούν αιμορραγία.
Αποδεικνύεται ότι η έκφραση «μπλε αίμα» – είναι ένα σημάδι της ευγενικής καταγωγής – δεν είναι τυχαία. Ορισμένοι από τους ευγενείς ιππότες, των πρώτων αρχαίων ευγενών οικογενειών είχαν όντως μπλε αίμα. Ήταν λόγω της πανοπλίας τους και του χαλκού της.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, το μπλέ αίμα, είναι η εξέλιξη του αίματος, καθώς στο μπλέ αίμα δεν επιτίθενται μικρόβια και πήζει ίσως και 3 φορές πιο γρήγορα απο το κανονικό αίμα.

10 σχόλια:

 1. Niesamowite. Dzięki za taką informację. Pozdrawiam.
  Απίστευτο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δικός σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντα να μάθω νέα πράγματα, σας ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να αρχίσω να πίνω χάπια αντισύλληψης, έστω και αν είμαι άντρας.... μπας και οι απόγονοι μου γεννηθούν γαλαζοαίματοι;

  Πολύ ενημερωτική ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χμμμμ.........δυσκολευκουμαι πάαααααααρα πολλα να το πιστεψω............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό πάλι, πρώτη φορά το ακούω! Θα δούμε ακόμη πολλά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ατε ρε! Πολλα θα ηθελα να ημουν γαλαζοαιματη... με την καλην εννοια ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ♡¸.°.¸♫♫♪

  Interessante!
  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil
  ♡彡♫♪°.¸.•°`

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολύ ενδιαφέρον. Δεν το γνώριζα ότι υπάρχουν άνθρωποι με γαλάζιο αίμα αλλά ούτε είχα αναρωτηθεί ποτέ για τον χαρακτηρισμό γαλαζοαίματοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ενδιαφέρουσα ανάρτηση... μήπως και εγώ είμαι μπλου αίματος;;... να ξέρω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...