Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

10 πιο παράξενοι δρόμοι

1. Ο «συντομότερος» δρόμος (Ebenezer Place, Σκοτία)



Ο «συντομότερος» δρόμος στον κόσμο έχει μήκος 2,06 μέτρα και μόνο μία διεύθυνση: Η είσοδος ενός μπιστρό με τον αριθμό 1, που αποτελεί μέρος του ξενοδοχείου «Mackays».

2. Ο στενότερος δρόμος (Spreuerhofstraße, Γερμανία)




Σε αυτόν το δρόμο πρέπει να είσαι το λιγότερο «ψηλόλιγνος» για να τον διασχίσεις, αφού το πλάτος του κυμαίνεται από 31 εκατοστά (στο στενότερο σημείο) έως 50 εκατοστά (στο φαρδύτερο). Επιπλέον, για να περάσεις ξέχασε τους τρυφερούς εναγκαλισμούς με το έτερον ήμισυ. Στην έξοδο πάλι θα πιαστείτε χεράκι χεράκι.

3. Ο πιο περίπλοκος δρόμος (Judge Harry Pregerson Interchange, Λος Άντζελες, ΗΠΑ)




Ένα σύνολο από γέφυρες σε τέσσερα επίπεδα δημιουργούν το πιο περίπλοκο δίκτυο δρόμων στον κόσμο, όπου πρέπει σαν άλλος Κοντορεβυθούλης να αφήνεις τα ψιχουλάκια σου για να βρεις την έξοδο.

4. Ο πιο «στριφογυριστός» δρόμος (Lombard St, Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)




Βρίσκεται στο λόφο Russian Hill στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελείται από 8 απότομες στροφές, που για να τις διασχίσεις πρέπει πρώτα να έχεις πάρει (καλού κακού) τις Ντραμαμίνες σου για τη ναυτία. Το όριο ταχύτητας είναι 8 χιλ./ώρα, ενώ για περισσότερη ασφάλεια στρώθηκε με ειδικά τούβλα.

5. Ο πιο απότομος δρόμος (Baldwin Street – Νέα Ζηλανδία)



Οι οδηγοί συνηθίζουν να βάζουν πέτρες στις ρόδες των αυτοκινήτων τα βράδια, μήπως και τα πάρει η κατηφόρα, ενώ οι ίδιοι χρησιμοποιούν τα παγοπέδιλα για να κατέβουν. Ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο χαρακτηρίζει και την πιο απότομη κατοικημένη περιοχή στον πλανήτη, όπου το χειμώνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο επικίνδυνα.

6. Ο φαρδύτερος δρόμος (9 De Julio, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)




Πάνω από 300 μέτρα πλάτος και 12 λωρίδες κυκλοφορίας συνθέτουν το φαρδύτερο δρόμο στον κόσμο, όπου -παρόλα αυτά- το μποτιλιάρισμα είναι μεγάλο. Όσο για τους πεζούς; Ένα τσιγάρο… δρόμος και ένας ζεστός καφές είναι ό,τι πρέπει για να διασχίσουν το δρόμο.

7. Ο μακρύτερος εμπορικός δρόμος (Yonge St, Οντάριο, Καναδάς)




Ένας από τους κεντρικότατους δρόμους στο Οντάριο συνδέει τις όχθες των λιμνών Οντάριο και Simcoe, καλύπτοντας μια απόσταση 1.178 μιλίων.

8. Ο μεγαλύτερος κυκλικός δρόμος (Putrajaya, Μαλαισία)




O δρόμος βρίσκεται στα νότια της Κουάλα Λουμπούρ και διατρέχει έναν καταπράσινο λόφο, ενώ το μήκος του φτάνει τα 3,4 χιλιόμετρα. Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους στον κόσμο, αρκεί να μην κάνεις πολλούς κύκλους και χάσεις τον προσανατολισμό σου.

9. Ο πιο μπερδεμένος κυκλικός δρόμος (Magic Roundabout, Swindon, Ηνωμένο Βασίλειο)




Το λέει και το όνομά του: Μαγεία. Άλλωστε για να ξεμπερδέψεις τις διαδρομές πρέπει να είσαι το λιγότερο ο Χουντίνι ή να έχεις πάει πριν σε χαρτορίχτρα. Κατασκευάστηκε το 1972 και αποτελείται από πέντε μίνι-κυκλικούς κόμβους που σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο. Το 2009 ψηφίστηκε ως ο τέταρτος πιο «τρομακτικός» δρόμος στη Βρετανία.

10. Ο μεγαλύτερος εθνικός δρόμος (Highway 1, Αυστραλία)




Mε συνολικό μήκος περίπου 14.500 χιλιόμετρα (9.000 μίλια) είναι η μεγαλύτερη εθνική οδός στον κόσμο, που ενώνει όλες τις ηπειρωτικές πρωτεύουσες της Αυστραλίας. Αποτελεί έναν από τους πλέον ξεκούραστους αυτοκινητοδρόμους, όπου το ταξίδι αποκτά άλλη διάσταση.

11 σχόλια:

  1. Wow, that road is so scary!!!! (meaning the one with a red car in it)

    xx H

    P.s If you love fashion and DIY's etc, please visit my blog, and if you like my blog, I hope you'll subscribe. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I have driven around the magic roundabout in Swindon and its crazy!

    http://whatkimmididnext.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nice pictures, the only place I have been to is Lombard street.

    Greetings,
    Filip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πρώτος με κέρδισε πιο πολύ απ' όλους! Μια καλή νύχτα εύχομαι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει η φωτο να αδικει τον πιο "αποτομο δρομο" γιατι στα Ιλισια στην Αθηνα, υπαρχουν πολλα πιο αποτομες ανηφορες. Υπαρχει τζαι στην Σκιαθο ενας τεθκοιος δρομος, πολλα φοϊτσιαρικος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I didn't know Australia has the biggest highway! That's so awesome!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευφάνταστοι αυτοί που σχεδίασαν τέτοιους δρόμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν ούλλοι τέλιοι αν τζαι παραλογοι!!!!!! :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...