Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Ένα πολύ Παράξενο φαινόμενο στο Πακιστάν


Μια παράξενη παρενέργεια είχε η πρόσφατη πλημμύρα σε περιοχές του Πακιστάν, με το περίεργο και ανατριχιαστικό αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Και γιατί λέμε ανατριχιαστικό;
Ο λόγος είναι ότι εκατομμύρια αράχνες αναρριχήθηκαν επάνω στα δέντρα για να δραπετεύσουν από την στάθμη του νερού της πλημμύρας που αυξανόταν συνεχώς. Εξαιτίας της κλίμακας της πλημμύρας και του γεγονότος ότι το νερό έχει κάνει καιρό να υποχωρήσει, πολλά δέντρα έχουν καλυφθεί ολόκληρα σε ιστούς των αραχνών.


Οι ντόπιοι είναι σοκαρισμένοι και δηλώνουν πως δεν έχουν ξαναδεί παρόμοιο φαινόμενο, όμως επίσης αναφέρουν ότι τώρα υπάρχουν λιγότερα κουνούπια απ’ ότι θα περίμεναν, λαμβάνοντας υπόψην το ποσό στάσιμου νερού που υπάρχει τριγύρω.


Θεωρείται ότι τα κουνούπια πιάνονται στους ιστούς των αραχνών, χαμηλώνοντας κατά συνέπεια την πιθανότητα του τσιμπήματος σε ανθρώπους. Αυτό με την σειρά του μειώνει τον κίνδυνο της ελονοσίας, κάτι που αποτελεί μια ανακούφιση για τους κατοίκους της περιοχής μέσα στις τόσες άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


4 σχόλια:

  1. Παράξενα και αξιοπερίεργα όσα μας δείχνεις, ούτε που θα μπορούσα να φανταστώ τέτοιο φαινόμενο.
    Αλεξ, σου στέλνω την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω μαίρη όταν το είδα τρελλάθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...